Asztrológia iskola - kezdő csoport

Csak azok jelentkezésével tudunk számolni, akik itt, ezen a felületen regisztrálnak a kurzusra! 

Jelentkezés az űrlap kitöltésével, IDE kattintva. A jelentkezőket az iskola indulása, és az azt megelőző ingyenes bemutató előadás előtt 1-2 hónappal e-mailben értesíteni fogjuk.
A bevezető előadásra hozzávetőlegesen szeptember második felében kerül sor, ami egyben az iskolába való beiratkozás alkalma is, az októberi első hétvégével együtt, majd ténylegesen ezt követően október elejétől indul maga az iskola, az oktatás annak leírt rendje szerint. Az előadás és az iskola első tanítási hétvégéjének időpontjáról várhatóan augusztusban kap mindenki értesítést, illetve lesz az közzétéve.

 

Az iskola szellemisége, esszenciája:

A cél az, hogy megismerd annyira az asztrológiát, a saját születési horoszkópodat, hogy egy egyre táguló ön-, és sorsismerethez juss, ami biztosítja a szeretetteljes, tudatos életvezetést a boldogság felé. 

A tanítás szellemisége magában foglalja az asztrológiai tradíció tapasztalati tudását, a személyiség, pszichológiai orientáltságot, a spiritualitást, így holisztikusan leképezve az embert, hogy az itt szerzett tudás mindinkább önismereti saját élményed legyen, amit be tudsz építeni a mindennapjaidba és gyakorlati szinten tudsz használni önmagad és a környezeted önébredésére, humán értékekben és az egyetemes emberi erényekben való gazdagodásra. Bővebb tudnivalókat még az iskola emberképéről, vállalásairól az alábbiakban még olvashatsz.

Képzési forma és tanrend:

6 + 1 tanév és igény szerint még fél év felkészítés a szakmai vizsgát igénylőknek (szept.-jún.), havi összesen 2 egész nap óraszámban, szombat (10:00 -18:00) és vasárnap (10:00 - 18:00). Az időpontokat 2-3 hónapra előre mindig közzétesszük. A harmadik évtől kezdve az óraszám valamelyest növekszik, de akkor is az órák hétvégi, illetve munkaszüneti napokon lesznek. Az iskolához csatlakozni bármikor lehet, ismétlőknek, és bárkinek a saját tudásszintjének megfelelően, a mindenkori elhangzott óraanyag meghallgatásával igény szerint. Az órák hanganyaga rögzítésre kerülnek, amiket a befizetett hallgatók ingyenesen letölthetnek. A később csatlakozók, pedig időarányosan kiszámolva juthatnak a felvételekhez. Az első tanév rendhagyó, ugyanis az első félév csak októbertől indul és a második félévben pedig július elején is lesz még egy hétvége, a szeptemberi pótlására.
Külföldön élő, magyar érdeklődők részére: a  mindenkori óraanyagok a csoporttagok számára mindig visszahallgathatóak, továbbá van lehetőség levelezői formára, azzal a feltétellel, hogy akkor is egy félévben legalább 1, de lehetőség szerint 2 hétvégén személyes megjelenés mellett. Kizárólag a tengerentúli jelentkezők számára az első és a második évben megengedett az a levelező forma, minek során elegendő egy évben egy hétvégét megjelenni személyesen.
A levelezők számára az órafelvételeken kívül - amiket mindenki megkap - még online óraközvetítés is tartozik. 
Kifejezetten online képzést nem folytatok és tervezek, a tanulmányok természete okán, azonban ha pl. más kontinensen élők közül nagy számú érdeklődést tapasztalok, akkor ennek hosszabb távú kivitelezési lehetőségét fontolóra veszem. Egyébiránt járnak és jártak eddigi csoportjaimba is külföldön élők, távoli vidékről bejárók havi egy hétvégén személyes megjelenéssel.

A felnőttképzési törvényről:
A 2020. szeptember 1-től hatályos felnőttképzési törvény ezen iskolára vonatkozó teendőiről a regisztrált jelentkezők tájékoztatást kapnak.

Időpontok:

Ingyenes bevezető előadás és beiratkozás: szeptember 25., 18:15.

Bevezető előadás helyszíne: LOFT Events Rendezvényterem, 1139 Budapest, Forgách u. 4. A kék metró Forgách utcai megállójától 1 perc gyalog, Váci út Forgách u. sarok, két bejárata van, mindkettő az utca frontjáról, és előtte a Forgách u. mindkét oldalán van parkolóhely, 18:00-tól már ingyenes a parkolás. https://goo.gl/maps/uMgFitHS5i7G9kAv9

FONTOS - kísérőt a létszámlimit miatt a bemutató előadásra kérjük, hogy ne hozzatok! Az előadásra csak az előzetesen regisztráltakat tudjuk fogadni, a regisztrációt szeptember 24. csütörtök éjfélig tudjátok megtenni a már e-mailben kiküldött regisztrációs űrlapok segítségével. A helyszíni létszámlimit 120 fő, de azok, akik ezen felül jelentkeznek, online is be tudnak kapcsolódni, a belépési kódokat e-mailben az ezt igénylőknek szeptember 23-án, a nap folyamán küldjük meg. Aki nem kapott kódot, de szeretne jönni online, az legyen szíves a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre írni.


Az előadás megrendezésére az éppen akkor aktuális járványügyi rendelkezések betartásával kerül majd sor, így részben vagy ha szükséges teljesen virtuálisan, csak az iskolába  jelentkezettek számára hozzáférhetően. A részben személyes jelenlét variációja esetén az odalátogatókra nézve az akkor időszerű járványügyi óvintézkedések kötelezőek lesznek,amiről még adok tájékoztatást.

Tanítási hétvégék időpontjai:

 • Október 3-4.
 • November 7-8.
 • December 5-6. (december 5-én, szombaton, a tanóra kb. 20:00 óráig tart)

(A további időpontok kb. novemberben kerülnek kihirdetésre, ugyancsak 2-3 hónapra előre.)

 

Helyszín:

IDEIGLENES helyszín, a járvány ideje alatt: 

LOFT Events Rendezvényterem, 1139 Budapest, Forgách u. 4. A kék metró Forgách utcai megállójától 1 perc gyalog, Váci út Forgách u. sarok, két bejárata van, mindkettő az utca frontjáról, és előtte a Forgách u. mindkét oldalán van parkolóhely. https://goo.gl/maps/uMgFitHS5i7G9kAv9

EREDETI helyszín, a járvány elmúltával:

1133 Budapest, Berzsenyi Dániel Gimnázium, Kárpát u. 49-53. (Kárpát u. és Dráva u. sarok) https://goo.gl/maps/vzRv8sGFLrEfweD97

A főbejáraton be, a képzés helye jobbra, a színházterem.


Az iskola milyen végzettséget biztosít?
Amint azt gondolom sokak számára ismeretes, jelenleg hazánkban asztrológiából, államilag elismert, hivatalos végzettséget felsőoktatási intézményben, vagy máshol nem lehet szerezni. A képzési helyzet ez ügyben hasonlatos, mint pl. az idegen nyelvek elsajátítása esetén, miszerint sokféle nyelvstúdió, kurzus, magániskola van, de egy központi helyen lehet nyelvvizsgát tenni. Ahogy fogalmaztam, csak hasonlatos, mert itt a tanfolyamok végén nincs hivatalos hatósági dokumentum, illetve az asztrológia stúdiumok többségénél a képzés befejeztével szakmai elismervény sincs.
Ebben az iskolában a 6 plusz 1 év, illetve még ezen felül igény szerint fél év vizsga előkészítés és egy házi megmérettetést követően -  az eddigi gyakorlat szerint - a nálam végzett tanítványok a képzési rendbe beépített feltételekkel egy spirituális orientáltságú, egyébként állami főiskolán a diplomamunka elkészítése után, azt megvédve és "államvizsgát" letéve egy nívós szakmai grémium által elismert diplomát abszolválhatnak. A teljes képzésnek, s mindennek részletei majd bővebben megismerhetővé válnak az iskolába beíratkozottak számára, de erről szó esik még a bevezető előadáson is.

Részvételi díj:
60.000 Ft/félév, 20.000 Ft tandíjelőleggel a félévek végén. Számlaadás felnőttoktatásról. Ahogy minden más képzésnél és tanfolyamnál hiányzás esetén természetesen a tandíj utólagosan nem jár vissza, azonban az órák rögzített hanganyaga meghallgatható. A levelezői tanulási forma nem jelent kedvezményt, azonban akik a fővárostól 100 km-nél távolabbról járnak be, azoknak a tandíj kedvezményesebb, azaz 55.000 ft/félév.
A díjazás infláció és értékarány követéssel az évek során változhat, emelkedhet, és a 3. tanévtől az óraszám emelkedés okán természetesen félévenként többet kell fizetni. Esetleges emelés félév közben nincs, ez mindig jól, előre bejelentett módon történik.

A képzés célja:
Ön-, sors- és világismereti "saját élmény" adása, avagy a cél az, hogy a saját horoszkópod, így önmagad működését, sorsodat, a hat év alatt teljesen megértsd, átéld, közelebb juss annak elfogadásához, teremtéséhez és tudd használni szeretetteljes és tudatos életvezetésedhez. Az "asztrológia, mint szakrális tudomány" segítségével olyan önismeretet, gondolkodásmódot és szemléletváltozást lehet elérni, amivel mindenki a saját életében sokkal hatékonyabban, kiteljesedve tud élni és haladni a szeretet és az önébredés felé. Aki pedig segítő hivatásban dolgozik, vagy fog működni, az itt elsajátított asztrológiai tudását kiegészítésképpen lehetőségében áll használni. Ezenkívül bárki, bármilyen életterületen dolgozik, illetve viszi hivatását ott már egy ilyen világlátással, önmagával és a külvilággal sokkal inkább tudatosabb viszonyba tud hatni környezetére, s a munkáján keresztül a külvilágra. Továbbá természetesen az iskola célja az is, hogy jól képzett, lélektanilag fölkészült kellő ön- és sorsismerettel rendelkező, esetleg e mellé valamilyen terápiás módszert is elsajátító, gyakorló, ismeretterjesztésben részt vállaló asztrológusok végezzenek. Akik a későbbiekben emberekkel foglalkozhatnak, segítségnyújtásban, sors- és önismereti klienskapcsolatban.


Az egész tanfolyam természetesen tartalmazza mindazt, ami az asztrológia gyakorlatban, ön- és sorsismereti, életvezetési szempontból és a segítségadásban alkalmazható. Mindennel foglalkozunk, ami az asztrológiai horoszkópból kiolvasható, és az bizonyítottan alkalmazható. Jegyzem meg, hogy a születési horoszkópunk tartalmazza a születetten hozott múltunkat, a karakterünket, a gyermekkorunk öntudatlan mintáit, a bennünk rejlő archetípusokat, a személyiségünk fejlődésének történetét, sorskérdéseinket, élet- és önismereti lehetőségeinket, feladatainkat, csakhogy a leglényegesebbeket említsem.

A képzés, ahogy maga az asztrológia használata is, nem helyettesíti az önismereti saját élményt, szükség esetén pszichoterápiát, illetve bármilyen vallásgyakorlatot, vagy szellemi praxist, hanem előkészítheti, kiegészítheti mindazt. Mindezzel együtt az iskola során - annak keretein belül is - lehetőséged nyílik önismereti saját élmény megszerzésére, erre hivatott, külön kiegészítő fórumokon és szakemberek segítségével.

Akiknek tudomásuk szerint súlyos személyiségzavaruk van, pszichiátriai, ill. ez irányú gyógyszeres kezelés alatt állnak, azoknak feltétlenül szükséges egy előzetes konzultáció a terapeutájuk, az iskola vezetője, valamint saját maguk részvételével.

Tematika:

 • Alapvető spirituális, "lélektani" összefüggések áttekintése
 • Az asztrológia szellemisége
 • Alapvető égimechanikai ismeretek
 • Elemtan
 • Zodiákus, alap archetípusok
 • Tengelyek
 • Házrendszer
 • Planéták
 • Planéták a jegyekben
 • Planéták a házakban
 • Fényszögtan
 • Az összes horoszkóp elem, ami a radixkifejtéshez szükséges és azok valamennyi összefüggése
 • A képlet fölállítása
 • Képletkorrekció
 • Kifejtés, elemzéstan
 • Prognosztika, eljárások, segédhoroszkópok
 • Emberi kapcsolatok, együttműködések asztrológiája (Szinasztria)
 • Pár, szülő-gyermek, testvér, barát, munkatárs, ellenfél, kapcsolatok, különféle alá-, fölérendelt emberi kapcsolatok. Pl. oktató-diák; tanító-tanítvány; főnök-beosztott; orvos-páciens
 • Általános pszichológiai ismeretek, összefüggések az asztrológia használatához
 • Fejlődés- és viselkedéslélektan
 • Szexuálpszichológia, pszichopatológia asztrológusoknk
 • Személyiségkép, zavar, elakadások felismerése a születési képletben, ezek önismereti megsegítési lehetőségei az asztrológia által
 • Egészségügyi, orvosi asztrológia
 • Életmód, betegség megelőzés, felismerés valamint a gyógyítást kiegészítő segítségadás (elsősorban önismereti, életvezetési és "életmódbéli") az asztrológia eszköztárával
 • Mundán asztrológia.
 • Gyakorlati-, lélektani-, kommunikációs felkészülés az asztrológiai ügyfélkapcsolat egyéni, önismereti formájú, valamint ismeretterjesztő munkára
 • Tanulmányok végén házi záróvizsga
 • Külön felkészülés az akkor éppen aktuálisan a szakma által elismert "hivatalos" vizsgára